«Θέλω να εκφράσω το μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζούμε όλο αυτό τον καιρό. Η δίκη δεν προχωράει. Δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Δεν βλέπω από κανέναν αρμόδιο να κάνει κάτι για να μπορέσει να προχωρήσει αυτή η δίκη, με αποκορύφωμα τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης χθες ότι δεν φέρει καμία ευθύνη», τόνισε η Μ. Φύσσα.
 
«Για μένα αυτοί που θα μπορούσαν να απαντήσουν σε όλα αυτά που μας βασανίζουν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός», έκανε σαφές η μητέρα του Παύλου Φύσσα καλώντας τους να εξηγήσουν στην οικογένεια για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.
 
Η ίδια έκανε αναφορά στην ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια από τις προκλήσεις και τις ειρωνείες της άλλης πλευράς, μέσα κι έξω από το δικαστήριο, γεγονός που έχει ως συνέπεια να μην παρακολουθεί τις συνεδριάσεις, «καθώς δεν αντέχει», ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.
 
«Είμαι εδώ ως πολίτης, και μητέρα του Παύλου, και θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζούμε αυτόν τον καιρό», υπογράμμισε η ίδια.
 
 

Κατηγορίες και από την Πολιτική Αγωγή
 

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής έριξαν βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για τη στάση που έχει τηρήσει ως προς το θέμα της μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό. Ο ορισμός μόλις πέντε δικάσιμων εντός του Ιουνίου, και αυτές πάλι στον Κορυδαλλό, έχει λειτουργήσει ως θρυαλλίδα, καθώς η Πολιτική Αγωγή διαβλέπει προσπάθεια υπονόμευσης και υποβάθμισης της δίκης.
 
Ο Κώστας Παπαδάκης (εκπρόσωπος των αιγυπτίων ψαράδων που υπέστησαν επίθεση) μίλησε για «ατελείωτο εμπαιγμό» τόσο από το υπουργείο, όσο και από τον διευθύνοντα το Εφετείο Αθηνών κ. Νικόλαο Δαύρο, ενώ χαρακτήρισε θεσμική ασέβεια τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου περί «διαρροών» από το δικαστήριο. Ο συνήγορος εξήγησε ότι κάθε άλλο παρά για διαρροές μπορούμε να μιλάμε, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Μαρία Λεπενιώτη έχει διατυπώσει από έδρας τα αιτήματα επιτάχυνσης της διαδικασίας, μεταφοράς της σε άλλη δικαστική αίθουσα, καθώς και απαλλαγής των συμμετεχόντων δικαστών από άλλες υποθέσεις. 
 
Μαζικά, η Πολιτική Αγωγή ζήτησε τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, και αποκλειστική χρήση της αίθουσας.