Τον δημιουργό θα πλαισιώσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Νένα Βενετσάνου, η Μελίνα Κανά, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μόρφω Τσαϊρέλη, καθώς και η Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.

Όπως περιγράφει ο ίδιος: «Μία γενέθλια συναυλία περιέχει, κυρίως, μνήμη. Ιδιαίτερα ο εορτασμός πενήντα χρόνων φέρνει μπροστά μας ολόκληρο το οδοιπορικό μιας διαδρομής σε έδαφος όχι επίπεδο, αλλά με ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Και, βέβαια, η διαδρομή του τραγουδιού περιέχει γοητεία και εμπειρίες  μοναδικές. Η διαδρομή αυτή με έφερε μπροστά στον Μάνο και τον Μίκη, για να τους σφίξω θερμά το χέρι. Γνώρισα ποιητές, λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους, από τους οποίους πήρα από τους χυμούς τους. Συνεργάστηκα με όσους ερμηνευτές του τραγουδιού ένιωθα πως και οι δικές μου νότες τούς ανήκουν».

Στη δισκογραφία από το 1964

Ο Νότης Μαυρουδής μπήκε στη δισκογραφία το 1964, με το τραγούδι «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη, με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο. Από τότε μέχρι και σήμερα, δημιούργησε τραγούδια, αλλά και έργα που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο. Από τη μελοποίηση του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας», το 1968, μέχρι τον υπέροχο δίσκο του 1990, «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», αλλά και τόσα άλλα έργα και τραγούδια που αγαπήθηκαν και παραμένουν σημαντικές στιγμές του ελληνικού ρεπερτορίου. Το «Πρωινό τσιγάρο», «Φώναξέ με», «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», «Ο Παλιάτσος», «Κάθε μια νύχτα», «Η Ωραία Αδριάνα», «Αυτό το αγόρι», «Είναι αβάσταχτο να φεύγεις» είναι μόνο κάποια από τα πολύ αγαπημένα κομμάτια του δημιουργού.

Αδιάλειπτη είναι η παρουσία του Νότη Μαυρουδή όλα αυτά τα χρόνια και με συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο που ξεκίνησε το 1969, από τη Δημοτική Μουσική Ακαδημία του Μιλάνου (Scuola Civica di Musica), και συνεχίστηκε ανελλιπώς από το 1975 στην Ελλάδα (κυρίως, στην Αθήνα). Η πλούσια δισκογραφία του (30 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές.

Τραγουδούν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη, Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου – διεύθυνση Αλεξάνδρα Μητσοπούλου. Συμμετέχουν: Γιώργος Τοσικιάν (κλασσική κιθάρα), Μιρέλα Πάχου (ακορντεόν), ενορχηστρώσεις – διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Παίζουν οι μουσικοί: Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Μίμης Ντούτσουλης (κοντραμπάσο), Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα – κρουστά), Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι – μαντολίνο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (ακουστική κιθάρα), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), Παπαχριστούδης Γιώργος (πιάνο – πλήκτρα), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν). Μηχανικός ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός, ηχοληψία: Κώστας Βακάλογλου – Γιώργος Ρουπάκας, σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης, οργάνωση παραγωγής: Music Box Productions.

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 35 ευρώ, ζώνη Α: 30 ευρώ, ζώνη Β: 25 ευρώ, ζώνη Γ: κανονικό: 20 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, άνω διάζωμα: κανονικό: 10 ευρώ, φοιτητικό – άνεργοι – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.