«Δεν εκβιάζομαι και δεν τρομοκρατούμαι. Ούτε από καθεστώτα, ούτε από κόμματα. Είναι απόφαση της Κ.Ο του Ποταμιού και απόφαση του συνεδρίου του κόμματος. Θα επιμείνω να είμαι στην πολιτική με τις απόψεις μου, χωρίς να παίρνω δάνεια από τους εκβιαστές» ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου, απαντώντας στα σενάρια για πιθανές διαρροές βουλευτών του στην ψήφιση του εκλογικού νόμου. 
 
Για το θέμα του εκλογικού νόμου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησής του με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι το Ποτάμι εμμένει στην άποψή για παραμονή του ορίου εισόδου στη Βουλή. «Το Ποτάμι πιστεύει στο 3% και θεωρούμε ότι ίσως κάποια στιγμή θα μπορούσε και να μεγαλώσει» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας πως το πρόβλημα της Ευρώπης απαιτεί δυνατούς θεσμούς, δυνατό κοινοβούλιο και όχι ένα κοινοβούλιο με κινήματα διαμαρτυρίας. «Αν το όριο ήταν 2% τώρα θα ήταν 11 κόμματα στη Βουλή».
 
«Να διατηρήσουμε τη λογική που λέει ότι αυτός που βγαίνει πρώτος στις εκλογές έχει ένα προβάδισμα για να κάνει κυβέρνηση. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα μικρό αναλογικό μπόνους. Αν ένα κόμμα συγκεντρώνει 40% να παίρνει μπόνους 20 έδρες. Αν συγκεντρώνει 30 να παίρνει 15 έδρες» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως το Ποτάμι «δεν ψηφίζει αναλογική».