Στις 12:30 ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα έχει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 15:15 είναι προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα. Το πρόγραμμα του θα ολοκληρωθεί με ομιλία στη Βουλή.

Για την επίσκεψη του Μοσκοβισί μίλησε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κομισιόν, Πάνος Καρβούνης. Όπως τόνισε θα πρέπει η κυβέρνηση να συγκεντρωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σε αυτή την απαιτητική πορεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας».