Υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα για αποκατάσταση της σταθερότητας στην Τουρκία  υπογραμμίζοντας τη «δύσκολη συγκυρία» υπό την οποία λαμβάνει χώρα η επίσκεψη του Επιτρόπου στην Αθήνα και επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
 
«Από την αρχή υποστηρίξαμε τους δημοκρατικούς κανόνες και τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία» τόνισε, σημειώνοντας ότι «όταν το σπίτι του γείτονα παίρνει φωτιά είναι λογικό να ανησυχεί κανείς».
 

Στο επίκεντρο της συζήτησης Τσίπρα- Μοσκοβισί αναμένεται να βρεθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Λίγη ώρα πριν τη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο πρωθυπουργός σκοπεύει να θέσει στον Επίτροπο τα σημαντικότερα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης.

 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Μοσκοβισί τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη δημιουργία ενός πόλου έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ για τα εργασιακά από την Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
 
Στην συζήτηση αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων εν όψει και της κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2016-2020, το οποίο φαίνεται πως έχει καθυστερήσει λόγω της επίσκεψης Μοσκοβισί. 
 

Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ε.Τσακαλώτο

 
Εκτός του πρωθυπουργού, ο Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντήσει και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι δύο άνδρες αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 15.15, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.