Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο δικαστής θεώρησε ύποπτο το δέμα που έλαβε και το πέταξε κατευθείαν στην αυλή του σπιτιού του ειδοποιώντας παράλληλα την αστυνομία. Το ειδικό κλιμάκιο των πυροτεχνουργών που έφτασε επιβεβαίωσε ότι μέσα στο δέμα υπήρχε βόμβα κρυμένη μέσα σε βιβλίο που αποτελείτο από εκρηκτική ύλη, καλώδια και ξυραφάκια και προχώρησε στην εξουδετέρωση της.
Δολοφονίες και Καρδιοπάθειες συνδεδεμένες με το Noor1
- Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 δολοφονείται η 19χρονη Αρζου Σερίφι Ζιντάστι, κόρη του τούρκου επιχειρηματία Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι και ο οδηγός της 23 ετών. Ο Πατέρας της Αρζου υποστήριξε ότι το χτύπημα στόχευε τον ίδιο εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση Noor1
- Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 βρίσκονται νεκροί δύο νεαροί τούρκοι που σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ήταν οι δράστες της δολοφονίας της Αρζού.
- Τον Μάρτιο του 2015 δολοφονείται ο ιρανός Αχμέντ Σαχίντ σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης. Ήταν ο μοναδικός καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές που είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο Κορωπί
- Τον Αύγουστο του 2015 ο Σερχάν Μπασκάλ, εκ των εγκεφάλων της διακίνησης σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη αισθάνεται αδιαθεσία στις φυλακές και μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του από καρδιά. Ήταν μόνο 41 ετών χωρίς προηγούμενο ιστορικό.
- Στις 15 Απριλίου 2016 και δεύτερος κρατούμενος, ο 32χρονος ινδός μηχανικός Σιρασταβα Ντουμπράντ Κουμάτ παθαίνει επίσης έμφραγμα και καταλήγει στην ΜΕΘ του Τζαννείου.
Η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια για πέντε κατηγορούμενους του Noor 1
H εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους πέντε κατηγορούμενους που εμπλέκονται στη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noοr 1» τον Ιούνιο του 2014.
Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο έχει καταδικάσει μόνο των Γιώργο Μπουρδούβαλη και τον Ευθύμη Γιαννουσάκη ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τέσσερις κρατούμενους τουρκικής καταγωγής.
Συγκεκριμένα για τον 42χρονο εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης και είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Επίσης, στον ναυλομεσίτη ή «κάπτεν Τζορτζ», που είχε κριθεί και αυτός ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Για τρεις εκ των τεσσάρων Τούρκων που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί,
όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας των ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου 500.000 ευρώ κατά άτομο. Για τον τέταρτο Τούρκο η πρόταση της εισαγγελέως ήταν 12 χρόνια με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη μεταφορά.
Για έναν Ιρανό, που φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη διαμετοκίμηση και για απλή συνέργεια στη μεταφορά, προτάθηκε η ποινή των 20 χρόνων με πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Για δύο φερόμενους συνεργάτες του 42χρονου εφοπλιστή, προτάθηκε η ποινή των 12 χρόνων με απλή συνέργεια και η ποινή των 20 ετών για μεταφορά κατ' εξακολούθηση.
Για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, που φέρονται να συνδέονται με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και εμπορική εκμετάλλευση του πλοίου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της φυλάκισης 12 ετών.
Επίσης, για τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας που είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Πειραιά και κατηγορείτο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των δέκα χρόνων.
Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές θα ανακοινωθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου. Η εισαγγελέας είχε απορρίψει όλα τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναγνώριση ελαφρυντικών.