Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικών, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και «εκρηκτικό» τον πολιτικό της αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεβμρίου.

Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τις ΗΠΑ, μια χώρα η οποία θα είναι λειτουργική για όλους: «Δεν θα χτίσουμε τείχος, αλλά μία οικονομία όπου ο καθένας που θέλει θα έχει ένα καλά αμειβόμενο επάγγελμα», σημείωσε.

Η Κλίντον περιέγραψε επίσης ως «ασταθή» τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τόνισε πως «ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet δεν είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτείς τα πυρηνικά σου όπλα».


Ζήτησε την υποστήριξη όλων

Η ομιλία της έγινε σε τόνο ενότητας, καθώς ζήτησε την υποστήριξη όλων προκειμένου η αμερικανική οικονομία να εξακολουθήσει να ευημερεί, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστήμης και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα η Χίλαρι Κλίντον, τον λόγο πήρε η κόρη της Τσέλσι, η οποία μοιράστηκε προσωπικές αναμνήσεις με την μητέρα της. «Ήταν πάντα εκεί για μένα» είπε.