Μέχρι τώρα το μετρό του Λονδίνου εξακολουθούσε να λειτουργεί περίπου μέχρι τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μέχρι τη μία το πρωί το σαββατοκύριακο.
 
Ωστόσο, ξεκινούν μερικές γραμμές να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο, με ρυθμό μιας αμαξοστοιχίας ανά περίπου δέκα λεπτά.
 
Ο αριθμός των επιπλέον δρομολογίων υπολογίζεται στα 180.000 από τις 00:30 τη νύχτα έως τις 06:00 το πρωί.
 
Η νυκτερινή υπηρεσία του λονδρέζικου μετρό, αφορά κατ' αρχάς δύο γραμμές, τη Central και τη Victoria, που διασχίζουν τη βρετανική πρωτεύουσα από ανατολικά προς δυτικά και από βορρά προς νότο.
 
Η υπηρεσία θα επεκταθεί σταδιακά το φθινόπωρο και στις γραμμές Jubilee, Northern και Piccadilly.
 
Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας είχε υποσχεθεί ο πρώην δήμαρχος Μπόρις Τζόνσον.
 

Αναβολή


Ενώ είχε αρχικά προβλεφθεί να λειτουργήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 για το Παγκόσμιο Κύπελλο του ράγκμπι, τα εγκαίνια είχαν αναβληθεί εξαιτίας κινητοποιήσεων των εργαζομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών του Λονδίνου (Transport for London, TFL), που ανησυχούσαν για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις συνθήκες εργασίας τους.
 
Το συνδικάτο RMT, το οποίο πραγματοποίησε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις το 2015, είχε αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας της νέας υπηρεσίας.
 
Σχετικά με το ζήτημα αυτό, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την τοποθέτηση 100 επιπλέον αστυνομικών στους 144 σταθμούς του μετρό που θα είναι ανοικτοί όλη τη νύχτα.
 
Ο νέος Εργατικός δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν τόνισε ότι η νυχτερινή υπηρεσία δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους ξενύχτηδες, αλλά και αυτούς που εργάζονται τη νύχτα, τις «νοσηλεύτριες και τους φρουρούς ασφαλείας», καθώς και τους τουρίστες.
 
«Οταν βλέπω τον ενθουσιασμό γύρω από το “Night Tube”, είναι εντυπωσιακό το ότι πήρε τόσο πολύ χρόνο για να υπάρξει» συνέχισε λέγοντας μιλώντας στο πρακτορείο Press Association.
 
Η βρετανική πρωτεύουσα αναμένει ότι θα έχει σημαντικά οφέλη από τη νυχτερινή λειτουργία του μετρό.
 
Σύμφωνα με μια έκθεση της ίδιας υπηρεσίας, το Night Tube είναι πιθανό να επιτρέψει τη δημιουργία σχεδόν 2.000 θέσεων εργασίας.
 
Ο οργανισμός London First, που προωθεί τον οικονομικό δυναμισμό του Λονδίνου, εκτιμά πως η νέα υπηρεσία μπορεί να δημιουργήσει δραστηριότητα αξίας έως και 77 εκατ. λιρών για την πόλη (90 εκατ. ευρώ) έως το 2009.