Μόλις ολοκληρωθεί, η Επιτροπή θα εκδώσει το σχετικό πρακτικό, το οποίο θα επικυρώσει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. 
 
Μετα από αυτή τη διαδικασία, οι προσωρινοί υπερθεματιστές χαρακτηρίζονται οριστικοί. Αμέσως μετά η απόφαση θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (media.gov.gr και upepikrateias.gr).
 
Από τη Δευτέρα θα αρχίσει να «μετρά» το δεκαπενθήμερο που προβλέπει ο νόμος και σε αυτό το διάστημα οι αδειούχοι, πλέον, θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος, τονίζουν παροικούντες τη ΓΓΕΕ.
 
Για το θέμα υπήρξε τοποθέτηση-απάντηση του υπουργού Επικρατείας στο αίτημα των καναλαρχών να μην πληρώσουν την πρώτη δόση έως ότου αποφανθεί για την όλη διαδικασία το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
 
Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «καταρχήν» ο έλεγχος πόθεν έσχες αφορά στην καταβολή της πρώτης δόσης (του 30% του συνολικού τιμήματος) και ότι από εκεί και πέρα θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα.
 
Ωστόσο, η Άλτερ Έγκο του Μαρινάκη που εξασφάλισε μία από τις τέσσερις άδειες, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά ο έλεγχος να αφορά στο σύνολο των οικονομικών μέσων.