Μιλώντας στη ΔΕΘ, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ξεκινά για πρώτη φορά θετικά και επιθετικά, για πρώτη φορά δε θα αμυνόμαστε απλώς στις απαιτήσεις των δανειστών», ενώ τόνισε ότι διεκδικεί «την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που σημαίνει και την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Αναφερόμενος στις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε να αντιστοιχήσουμε εισφορές και παροχές στην αρχή ισονομίας, να δώσουμε αυτό που αντέχει σήμερα η οικονομία» και υποστήριξε πως «θα υπάρξει άνοδος των συντάξεων» με την επιστροφή στην ανάπτυξη, που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά.

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους στα τηλεοπτικά κανάλια, υποστηρίζοντας πως μέριμνα της κυβέρνησης «είναι να απορροφηθούν, να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όλοι οι άνεργοι στον κλάδο τον ΜΜΕ, που είναι από τους πιο δοκιμασμένους από την κρίση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση «φρόντισε να υπάρχει ελάχιστη οργανική σύνθεση των νέων καναλιών, διπλάσια από αυτή που προέβλεπε η παλιά νομοθεσία και πρόσθεσε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην υπάρξουν άνεργοι και περιμένουμε τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στα κανάλια για τον αριθμό».