Για την Πέμπτη και την Παρασκευή η ατζέντα προς το παρόν περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια.

Παράλληλες διαβουλεύσεις διεξάγονται για την υποδόση, τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και τον προϋπολογισμό του Οκτωβρίου.

Η πρώτη πρωινή συνάντηση των Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους δανειστές διαμόρφωσε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Συζήτησαν το πρόγραμμα των συναντήσεων έως και την Παρασκευή,  τα 15 ορόσημα, τα θέματα προετοιμασίας της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και τα δύο φορολογικά νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελοντική αποκάλυψη, που επιχειρείται να επανέλθουν αύριο στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με στόχο την άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων.


Το ενεργειακό μέτωπο

Το δεύτερο ραντεβού της ημέρας αφορούσε τα πολλά μεγάλα μέτωπα στο ενεργειακό πεδίο, το μέλλον της ΔΕΣΦΑ, αλλά και το υπερταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα  έγινε σαφές πως στο θέμα του υπερταμείου, οι αποστάσεις παραμένουν, κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Τα θέματα που  βρίσκονται στο τραπέζι είναι ο ΝοΜε, η απελευθέρωση φυσικού αερίου, η πορεία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, αλλά και το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρισμού και την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων πελατών.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο με τους δανειστές και στο ζήτημα υπάρχουν των κόκκινων δανείων.