Στην κατηγορία «εμπιστευτικό», που παραβιάστηκε, κατηγορούνται οι αδερφές Γουίλιαμς, η Σιμον Μπάιλς, καθώς και άλλοι πρωταθλητές, πως κατέθεσαν πιστοποιητικά για να δικαιολογήσουν ακραίες τιμές αντιντοπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 
Αμερικανοί πρωταθλητές, δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά υψηλές τιμές απαγορευμένων ουσιών που βρέθηκαν στο αίμα τους σε εξετάσεις που υποβλήθηκαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «επετράπη η χρήση παράνομων ουσιών, η οποία δικαιολογείται από πιστοποιητικά έγκρισης για θεραπευτική χρήση».
 
Σημαντικά ονόματα όπως οι αδερφές Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, με τέσσερα χρυσά μετάλλια, περιλαμβάνονται στη λίστα. Οι ίδιοι ωστόσο, αρνούνται ότι έκαναν χρήση τέτοιων ουσιών.

 
Στη συνέχεια οι χάκερς δημοσιοποίησαν έγγραφα που αναφέρουν τις αμφιβολίες της ομοσπονδίας, όπου αναφέρεται πως «υπάρχουν ανεπαρκείς εξηγήσεις από τους αθλητές για τα πιστοποιητικά». Στην περίπτωση της Μπάιλς μάλιστα, η συνταγή αναφέρει την λήψη αμφεταμινών.

 
Η περίπτωση των πιστοποιητικών είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη. Συχνά τέτοιου είδους πιστοποιητικά γίνονται αποδεκτά, άλλες φορές όμως απορρίπτονται με αποτέλεσμα να υπάρξουν ποινές και αγωνιστικοί αποκλεισμοί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαράποβα. 

 
Σε ανακοίνωση της η Wada υπογραμμίζει ότι η κυβερνοεπίθεση αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια να υπονομευτεί το παγκόσμιο σύστημα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.
 
Ο επικεφαλής της Wada, Olivier Niggli υπογράμμισε ότι «αυτές οι εγκληματικές πράξεις θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ»,

 
Εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν εμπλέκεται το Κρεμλίνο ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας στην επίθεση, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.