Η δημοσκόπηση εξετάζει οκτώ σενάρια για την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της αριστεράς και της δεξιάς. Σε όλα τα σενάρια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ηττάται με μεγάλη διαφορά, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησής του, Εμανουέλ Μακρόν, να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό.

Σε όλες τις εκδοχές, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο υποψήφιος της δεξιάς (ο Αλέν Ζιπέ ή ο Νικολά Σαρκοζί ή ο Μπρινό Λε Μερ) θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.

Στην περίπτωση όπου ο Εμανουέλ Μακρόν θα ήταν υποψήφιος και ο Αλέν Ζιπέ κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές στη δεξιά, ο τελευταίος θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (28%) και μπροστά από τον Μακρόν (16,5%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (10%) και τον Φρανσουά Ολάντ (9%).

Αν ο Εμανουέλ Μακρόν δεν ήταν υποψήφιος, ο Αλέν Ζιπέ θα ερχόταν πρώτος με 36%, μπροστά από τη Μαρίν Λεπέν (30%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (12%) και τον Φρανσουά Ολάντ (11%).

Στην περίπτωση υποψηφιότητας του Σαρκοζί (και άρα με τον Φρανσουά Μπαϊρού παρόντα στον πρώτο γύρο), η Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο (29,5%), μπροστά από τον Νικολά Σαρκοζί (22%). Ο Φρανσουά Ολάντ κατατάσσεται τρίτος με 13%, όσο και ο Μπαϊρού, και λίγο πάνω από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (12,5%).

Στην περίπτωση υποψηφιότητας του Λε Μερ, η Λεπέν (32%) θα προπορευόταν του Μπρινό Λε Μερ (16%) και του Φρανσουά Ολάντ (14%), με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν να συγκεντρώνει το 13% και τον Φρανσουά Μπαϊρού το 12,5%.

Αν ο Φρανσουά Φιγιόν κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς, ο πρώην πρωθυπουργός θα ερχόταν δεύτερος με ποσοστό 18,5% πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (33%), ενώ ο Φρανσουά Ολάντ θα ερχόταν τρίτος, στην ίδια θέση με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (13%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 912 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των Γάλλων άνω των 18 ετών.