Για πέμπτη συνεχή ημέρα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, που ζητούν τα δεδουλευμένα τους, ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τη χάραξη νέας πορείας για τον ΟΑΣΘ. Την Τετάρτη εκδικάζεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας, την οποία έχει προαναγγείλει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, αλλά τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό δεν ικανοποίησαν τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Για τους εργαζόμενους το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης δεν ήταν το αναμενόμενο, παρότι θέλαμε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας», ανέφερε ο Δ. Τσερμενίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο υπουργός πρότεινε μεν στους εργαζομένους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, αλλά οι ίδιοι διαφώνησαν ζητώντας την πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6,1 εκατ. ευρώ των 2300 απασχολούμενων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).