Στο κείμενο της καταγγελίας, το οποίο αναρτήθηκε στο athens.indymedia αναφέρεται ότι την Παρασκευή 30/9/2016 στις 9.30 αυτοκίνητο της ασφάλειας Αγρινίου ακινητοποίησε δύο άτομα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Προκαλώντας με ειρωνικά σχόλια, αλλά και απειλές ζήτησαν από τα δύο άτομα, αναρχικούς, να τους υποβάλουν σε εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο. Εκείνοι αρνήθηκαν. 

Χρησιμοποιώντας βία, γροθιές και κλωτσιές, τους πέρασαν χειροπέδες και τους έβαλαν στο όχημα της ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, συνεχίστηκαν οι απειλές, προσωπικές, αλλά και κατά του αντιεξουσιαστικού και αντιφασιστικού κινήματος του Αγρινίου, όπως τονίζεται.

Ξύλο για πέντε ώρες

Στο αστυνομικό τμήμα ξυλοκοπήθηκαν. Συγκεκριμένα ο ένας από τους δύο δέθηκε πισθάγκωνα και δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο το σώμα του για πέντε συνεχόμενες ώρες.

«Αφού εξάντλησαν τη  δύναμή τους σε ένα άτομο δεμένο με χειροπέδες, στη συνέχεια προσφέρθηκαν να το πάνε και στο νοσοκομείο θέλοντας έτσι να μετατρέψουν τον βασανισμό σε συμπλοκή», τονίζεται στην καταγγελία.

Κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση…

Στους δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων για σουγιά που βρέθηκε στη κατοχή του ενός. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

«Σε αγαστή συνεργασία κράτος και παρακράτος, μπάτσοι και φασίστες προσπαθούν μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις να επιβάλουν τον φόβο της εξουσίας   τρομοκρατώντας από πιτσιρικάδες που τους χλευάζουν, μέχρι τα πιο προωθημένα αγωνιστικά κομμάτια του κινήματος της αντίστασης ενάντια στον ολοκληρωτισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση-καταγγελία.

«Απάντηση σε αυτό το κλίμα είναι ούτε ένα βήμα πίσω. Μαζική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έρχονται ενάντια στην καταστολή και τον ολοκληρωτισμό που προσπαθούν  να επιβάλλουν», καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγρινίου.