Ο πρωθυπουργός διέψευσε όσους προεξοφλούσαν κατάρρευση εσόδων και υπογράμμισε ότι «η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους», κατηγορώντας τους για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού σχεδίου και ότι επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

«Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

Υπέρβαση κατά 19,33% στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο

Σημαντική υπέρβαση 19,33% σημείωσαν τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο και ανήλθαν σε 5,1 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,3 δισ. ευρώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Το εννεάμηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2016 η υπέρβαση των καθαρών εσόδων από τον στόχο του προϋπολογισμού ανήλθε 3,15%. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στο εννεάμηνο σε 34,826 δισ. ευρώ έναντι στόχου 33,764 δισ. ευρώ. Υπέρβαση από τον στόχο κατά 13,75% σημείωσαν το εννεάμηνο και οι επιστροφές φόρων οι οποίες ανήλθαν σε 2,4 δισ. ευρώ έναντι στόχου 2,1 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομιών επικρατεί ικανοποίηση για την εξέλιξη των εσόδων η οποία επιβεβαιώνει την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.