Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις του στον διεθνή λογαριασμό του στο Twitter, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, πως στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ, αριστερή στρατηγική είναι να αλλάξεις την ισορροπία δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο σε εσωτερικό επίπεδο.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αντικατασταθεί η λιτότητα με μια ατζέντα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Ως προς το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν οι παράνομες και επικίνδυνες μεταναστευτικές οδούς με ασφαλείς και νόμιμες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης, καθώς και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, με τον Αλ. Τσίπρα να εμφανίζεται απόλυτως πως εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Τότε η κυβέρνηση θα καλέσει του πολίτες να συγκρίνουν την κατάσταση την οποία παρέλαβε -την βαθιά ύφεση και την υψηλή ανεργία-, με την κατάσταση την οποία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να παραδώσει η κυβέρνηση, με σημαντική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Τότε, όπως υπογράμμισε, θα κρίνουν αυτή την κυβέρνηση με βάση το συνολικό έργο της. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως γνωρίζει πως είναι φιλόδοξο, αλλά τόνισε πως είναι αισιόδοξος.

Τέλος, επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως προτιμά να κερδίζει τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως και στο παρελθόν, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.