«Ο κ. Κατρούγκαλος αποδέχθηκε μεγαλύτερη ευελιξία μιας αγοράς εργασίας ήδη απορυθμισμένης και κατεδαφισμένης, αφού πλέον η μερική, η εκ περιτροπής, η προσωρινή, η ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία είναι ο κανόνας ενώ η πλήρης και σταθερή εργασία είναι η εξαίρεση, η οποία θα μπει σε λίγο σε μουσείο για να την θυμόμαστε» σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑ.Ε.
 
«Ο Υπουργός Εργασίας πριν ο “αλέκτωρ λαλήσαι τρις”, δηλαδή μόλις τρεις μέρες μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, μετέτρεψε τις δήθεν “κόκκινες γραμμές” του για τα εργασιακά σε “κόκκινες μεταξωτές κορδέλες”».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Κατρούγκαλος «εμπαίζει τον ελληνικό λαό και δη τους νέους, αποκρύπτοντας ότι ήδη φαίνεται να έχει αποδεχθεί, χωρίς δεύτερη συζήτηση, τις μνημονιακές δεσμεύσεις – “γκιλοτίνα” των μισθών, ακόμη και των πλέον βασικών εργασιακών δικαιωμάτων».
 
«Τα ψέματα, όμως, του κ. Κατρούγκαλου δεν πείθουν τον κόσμο της εργασίας και δη τους νέους, οι οποίοι βιώνουν τις άθλιες και εξοντωτικές μισθολογικές και εργασιακές συνθήκες. Ο ελληνικός λαός θα στείλει το δικό του μήνυμα, ξανά, σε όσους «πάση θυσία» σε βάρος της κοινωνίας στηρίζουν τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές της διαρκούς συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών νοικοκυριών και θα τους στείλει στο χρονοντούλαπο, λέγοντας πάλι το δικό του περήφανο “ΟΧΙ”» καταλήγει η ανακοίνωση.