«Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα» δήλωσε ο κ. Μπάιντεν για την επι΄σκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.
 
Αποδεχόμενος το βράδυ της Πέμπτης τιμητική διάκριση στο ετήσιο δείπνο του OXI Foundation, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπάιντεν μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.
 
Κατά την διάρκεια του δείπνου, ο Τζο Μπάιντεν, ο γιος του Μπο, ο οποίος που πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο από καρκίνο, και η νεαρή Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, η οποία δραπέτευσε από τα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ως σκλάβα του σεξ, τιμήθηκαν γιατί «επέδειξαν το ίδιο εξαιρετικό θάρρος του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ που επέδειξαν κι οι Έλληνες στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο».
 
Το γεγονός της βράβευσης του γιου του, συγκίνησε τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε επίσης ειδική αναφορά στο θάρρος της Μουράντ. Ακόμη, δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στον ηρωισμό των Ελλήνων στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, στις σχέσεις του με την ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και στην πίστη των Ελλήνων, την οποία τόνισε πως θαυμάζει.