Την Τετάρτη συναντώνται τα προεδρεία ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, για το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΣΕΕ έχει δηλώσει ότι συζητά μόνο για το μη μισθολογικό κόστος. Νέα σενάρια μιλούν για «ψαλίδι» 20% έως 30% στις κλαδικές συμβάσεις και πάγωμα των ωριμάνσεων, επιβολή «πλαφόν» 1.500 ευρώ για την καταβολή ολόκληρου του 13ου και 14ου μισθού με παράλληλη διατήρηση των κατώτερων αμοιβών.

Η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ή κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, δήλωσε στο Mega ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Κομισιόν στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης.

Ο Π.Καρβούνης επισήμανε ότι η τρόικα έχει παροτρύνει να υπάρξει συζήτηση για το μισθολογικό κόστος, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλει τέτοιου είδους κινήσεις. Όπως είπε ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Κομισιόν στην Αθήνα, η απόφαση για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ανήκει στους κοινωνικούς εταίρους και την κυβέρνηση

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος τόνισε την Παρασκευή στη Βουλή  ότι «είναι προτιμότερο να υπάρχουν μικρότεροι μισθοί με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων αλλά ανοικτές επιχειρήσεις», δίνοντας «σήμα» για τις περικοπές που ζητά η τρόικα να γίνουν στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών με «αντάλλαγμα» την απρόσκοπτη δανειοδότηση της χώρας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι τελικές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής της τρόικας με την ελπίδα να μην έχει «ναυαγήσει», έως τότε, ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων και χρειαστεί να γίνουν οι όποιες αλλαγές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.