Στόχος τους να διώξουν τους τζιχαντιστές του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, και από αυτήν την πόλη που βρίσκεται 13 χλμ. βορειοανατολικά της Μοσούλης.

«Σε κάθε περιοχή όπου δεν υπάρχουν άμαχοι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Και τώρα, σύμφωνα με τις μυστικές μας υπηρεσίες, δεν υπάρχουν άμαχοι στην Μπασίκα. Είναι μόνο μέλη του ΙΚΙΛ. Χτυπάμε από το πρωί εναντίον συγκεκριμένων στόχων και οι δυνάμεις μας προοδεύουν τώρα. Είμαστε εντός του στόχου μας για να πετύχουμε την αποστολή μας», δήλωσε ταξίαρχος των Πεσμεργκά.

Σύμφωνα με τον Κούρδο αξιωματούχο, οι τζιχαντιστές έχουν επιστρατεύσει και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά, όλμους μεγάλου βεληνεκούς με γόμωση αερίου χλωρίνης και αερίου μουστάρδας, αλλά και εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται μέσα στη Μοσούλη προβάλλουν μεγάλη αντίσταση, αν και έχουν χάσει έδαφος σε όλα τα μέτωπα γύρω από την πόλη.

Νότια της Μοσούλης, οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν και εκκαθάρισαν την Χαμάμ αλ Άλιλ από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι κρατούσαν πολλούς αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες, ενώ απήγαγαν πολλούς και τους πήραν μαζί τους καθώς υποχωρούσαν προς το κέντρο της πόλης για να προστατευθούν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στα νότια συνεχίζουν την προέλασή τους, φτάνοντας 4 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Μοσούλης, που βρίσκεται στα νότια προάστια της πόλης και στη δυτική όχθη του ποταμού Τίγρη.