Στην Αίγυπτο, η πλειοψηφία του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου έχει ήδη εκφραστεί θετικά για την εκλογή Τραμπ, που κατά πολλούς, ενσαρκώνει το νέο, πλέον ισχυρό αντίπαλο ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ αρκετοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως να σταθεί στο πλευρό του Αιγυπτίου ηγέτη Αλ Σίσι, της χώρας και του Αιγυπτιακού λαού.
 
Ωστόσο, το γεγονός πως αναμένεται στο στόχαστρό του να βρεθούν οι Ισλαμιστές, έχει σκορπίσει στην αβεβαιότητα την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και αναμένεται να διχάσει τον αιγυπτιακό πολιτικό κόσμο. 
 
Επίσης, τα αιγυπτιακά ΜΜΕ τονίζουν στις ανταποκρίσεις τους ότι ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ φατάχ Αλ Σίσι είναι ο μοναδικός Άραβας που συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και ο πρώτος Άραβας ηγέτης που τόν συνεχάρη σήμερα και τον προσκάλεσε άμεσα να επισκεφθεί το Κάιρο. 
 

Σαουδική Αραβία: Ευχόμαστε στην εξοχότητά σας επιτυχία στην αποστολή σας 

 
Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας ευχήθηκε την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ να φέρει τη «σταθερότητα» στη Μέση Ανατολή, σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.
 
«Ευχόμαστε στην εξοχότητά σας επιτυχία στην αποστολή σας για να κάνετε πραγματικότητα την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στον κόσμο», γράφει ο 80χρονος μονάρχης στην πρώτη αντίδραση του Ριάντ μετά την ανακοίνωση της εκλογής του ρεπουμπλικανού Τραμπ. 
 
Ο βασιλιάς εξήρε τις «ιστορικές και στενές σχέσεις μεταξύ των δυο φίλων χωρών που όλες οι πλευρές φιλοδοξούν να αναπτύξουν και να ενισχύσουν σε όλους τους τομείς προς όφελος των δύο χωρών«.