Σε συνέντευξη Τύπου του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) και των Γιατρών του Κόσμου δόθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος «Επείγουσα υποστήριξη για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων μεταναστών στην Ελλάδα» που διεξάγουν οι δύο φορείς, σε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ν. Κανάκης διερωτήθηκε: «Όταν έχουμε παιδιά που είναι στο δρόμο, στα κέντρα φιλοξενίας, στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές, γιατί να έχουμε κενές θέσεις;».

Όπως τόνισε, το μεγάλο κενό στο «Περιβολάκι» δημιουργεί και άλλα προβλήματα, πέρα από το προφανές της μη στέγασης δεκάδων παιδιών. Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει και με την εξέλιξη της χρηματοδότησης των προγραμμάτων από την ΕΕ. Πώς θα ζητήσουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες, τη στιγμή που υπάρχουν τόσες κενές θέσεις;».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Δανιήλ Εσδράς, τόνισε πως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς «δεν είναι δυνατό χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά να είναι στο δρόμο και να υπάρχουν άδειοι ξενώνες».