Πάνω από 500 διοικητικά συμβούλια συνδικάτων έχουν λάβει αποφάσεις να συμμετέχουν στη σημερινή συνδιάσκεψη. Συγκεκριμένα, έχουν εκλεγεί πάνω από 1.200 αντιπρόσωποι και παρατηρητές, που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους.

Στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν επίσης 36 ξένες οργανώσεις από 23 χώρες.

Την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας παρουσίασε ο Γιώργος Πέρρος, ενώ στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των προσκεκλημένων οργανώσεων.

Το χαιρετισμό της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), με πάνω από 92 εκατομμύρια εργαζόμενους, μέλη της σε όλο τον κόσμο, μετέφερε ο πρόεδρος της, Μάικ Μακαγίμπα.

«Οι θέσεις σας, οι αγώνες σας, δίνουν ελπίδα στους εργαζόμενους», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους στόχους της ΠΣΟ για την Αφρική, καθώς και ο ίδιος προέρχεται από τη Νότια Αφρική, όπου είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στην Υγεία, η οργάνωση να αγκαλιάσει περισσότερους εργάτες και τόνισε πως η πείρα από τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι όπλο στην προσπάθεια αυτή.