Μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου, σε πάνελ που βρέθηκαν και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «πρέπει να ακούσουμε τον βουβό πόνο της ελληνικής κοινωνίας, στους χώρους δουλειάς, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα startups, μέσα από μια συμφωνία αλήθειας και έναν νέο πατριωτισμό – αντίπαλο δέος σε έναν αδίστακτο λαϊκισμό».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως δεν υπάρχει πολυτέλεια για κάτι διαφορετικό, καθώς «απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» πρέπει να υπάρξει συστράτευση των δυνάμεων που βρίσκονται απέναντι από τον λαϊκισμό και επιθυμούν να ορθοποδήσει και πάλι η χώρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια άλλη κυβέρνηση, με άλλο αφήγημα, που να θέτει στο επίκεντρο την αποτελεσματικότητα του κράτους και την ανταγωνιστικότητα «κόντρα στον λαϊκισμό γύρω από τις παρεμβάσεις στο χρέος, οι οποίες είναι δεδομένες και δρομολογημένες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε με την σειρά του ανάγκη συστράτευσης των «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» απέναντι στο «τέρας της αντιμνημονιακής υστερίας που εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη επιστροφής των επιστημόνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό