Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, δήλωσε πως το ποσοστό της ανεργίας από 25,9% που ήταν τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα βρίσκεται στο 22,6%, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ παρατήρησε ότι η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες τις ΕΕ

«Η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς. Αποτελεί μία από τις υψηλότερες επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat, γεγονός που διαψεύδει τους ανακριβείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “εκτόξευσης της ανεργίας” επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως τόνισε, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι μόνο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και οι συνθήκες που θα επικρατούν. «Για εμάς το ζητούμενο δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τι είδους θα είναι αυτές. Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επαναφορά της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, εργαζόμαστε».