Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, μία εβδομάδα νωρίτερα, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ενώ τα σημεία στα οποία θα «στρατοπεδεύσουν» τα τρακτέρ σε κάθε νόμο, θα αποφασιστούν εν ευθέτω χρόνω από τις τοπικές συντονιστικές των μπλόκων.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλα και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα, τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, επισημαίνοντας ότι στα περυσινά αιτήματα έχουν προστεθεί φέτος νέα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κοινής καθόδου και με τους υπόλοιπους αγρότες που πέρυσι έδωσαν τον αγώνα σε άλλα μπλόκα, χωρίς κοινό συντονισμό, ο Β.Μπούτας είπε πως η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλοκων δεν αποκλείει κανέναν αγρότη από τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση «με τα αιτήματα που έχουμε και την γραμμή πάλης που είναι ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης, των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

 «Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό».

Ο καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά.

Ο Β.Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό, «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναρωτηθεί, «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει (η κυβέρνηση);».