Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και έκανε και χρήση κανονιών νερού, εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, πετώντας πέτρες προς την μεριά των αστυνομικών.
1482218127.jpg)
Alexandros Michailidis / SOOC
Ο Ζοζέφ Καμπιλά ανέβηκε στην προεδρία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό το 2001, μετά τη δολοφονία του προκατόχου και πατέρα του, Λοράν Ντεζιρέ. Οι προεδρικές εκλογές έχουν αναβληθεί μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2018, καθώς η Κινσάσα επικαλείται οικονομικά προβλήματα για τη διεξαγωγή τους, με μερίδα της αντιπολίτευσης ωστόσο να κατηγορεί τον Καμπιλά πως προσπαθεί να παρατείνει την παρουσία του στην ηγεσία.
1482218219.jpg)
Alexandros Michailidis / SOOC
Το κλίμα είναι τεταμένο καθώς η θητεία του προέδρου εκπνέει αλλά ακόμη δεν έχει αρχίσει καν προετοιμασία για εκλογές.
Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «συστήνει στους Έλληνες μόνιμους εκεί κατοίκους να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις και να παραμένουν σε επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κινσάσα (τηλ. έκτακτης ανάγκης 00243 811050055), καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών (210-368 1730 / 1350)».
1482218282.jpg)
Alexandros Michailidis / SOOC