Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτόκια που θα ξεκινούν από το 3,5% πρότεινε, , η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με το IIF για τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Πιο αναλυτικά, η πρόταση αφορά επιτόκιο που διαμορφώνεται στο 3,5% για τα ομόλογα λήξεως έως το 2014, στο 3,9% για τα ομόλογα διάρκειας έως το 2020 και στο 4,6% για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2021.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι οι τραπεζίτες που συμμετείχαν στο σημερινό γεύμα εργασίας με τον διοικητή της ΤτΕ, ενημερώθηκαν για την υπαγωγή των νέων ομολόγων, στο πλαίσιο του PSI, στο αγγλικό δίκαιο, και για το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί ακόμη κατώτατο όριο συμμετοχής.

Στις 19:30 πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και του IIF για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας για την ανταλλαγή του χρέους.

Μάλιστα ο Τ. Νταλάρα στις 19.30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να έχει συνομιλίες με τον Λ. Παπαδήμο. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε δημοσιογράφους και αναφέρει το Bloomberg, θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν ξανά το απόγευμα.