Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η Μογκερίνι δήλωσε πως οι θέσεις του Ν. Τραμπ είναι «σεβαστές», αλλά εκτίμησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα παραμείνει ενωμένη στο μέλλον».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως όσο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος της ΕΕ, δεν θα υπάρξουν διμερείς διαπραγματεύσεις για συμφωνίες εμπορίου με τρίτες χώρες, κάτι που ισχύει «για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

Ερωτηθείσα για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου από τον Τραμπ, η Μογκερίνι ανέφερε πως η επόμενη αμερικανική διοίκηση θα διαμορφώσει με την ΕΕ μια «πολιτική σχέση», η οποία ευχήθηκε να είναι σχέση «συνεργασίας»,ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα των μελλοντικών σχέσεων με τις ΗΠΑ έχει τεθεί σε συζήτηση που είχε με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και υπάρχει η «βούληση» να χτιστεί μια τέτοια σχέση.

Τέλος, εξέφρασε τη διαφωνία της με την πρόβλεψη του Ντραμπ περί μελλοντικών αποχωρήσεων κρατών – μελών της ΕΕ. «Η ΕΕ έχει τις δικές της συμπαγείς, αυτόνομες και δυνατές πολιτικές» και τα όποια θέματα με τις ΗΠΑ «θα συζητηθούν με τη νέα διοίκηση μόλις αναλάβει καθήκοντα».