Κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δήλωσε πως «η  λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Η οπισθοδρόμηση τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο», ενώ έκανε λόγο για «τραγικό απολογισμό» και πρόσθεσε ότι «το μέγεθος της καταστροφής είναι αναμφισβήτητο, η ήττα της χώρας είναι καθολική». 

«Ανάλγητη και κυνική η πολιτική τους»

Όπως ανέφερε, επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η χώρα είχε αρχίσει να βγαίνει από την κρίση και να προχωρά σε φάση ανάπτυξης, ενώ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει ανάλγητη και κυνική πολιτική, έχουν προκληθεί τραυματικές εμπειρίες στη χώρα.

«Το 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση και επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ξανά στην ύφεση. Το 2014 είχαμε αρχίσει αργά και σταδιακά να μειώνουμε την φορολογία, επί ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι αυξάνονται. Επί ΣΥΡΙΖΑ το τραπεζικό σύστημα παραπαίει, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μειώνεται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται. Η πολιτική Τσίπρα – Καμμένου είναι μια πολιτική ανάλγητη, κυνική. Κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν σήμερα αυτήν την επέτειο, τη μαύρη επέτειο, όπως έχει ήδη καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ψέματα, ανικανότητα, φόροι, αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν την τραυματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Τορπιλίζουν την αξιολόγηση»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «ο Πρωθυπουργός τορπιλίζει την αξιολόγηση, η κυβέρνηση δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης παίζει με τη φωτιά και θερίζει τις θύελλες των ανέμων που η ίδια έσπειρε», ενώ υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση προκειμένου να μην βρεθούμε τον Ιούνιο «αντιμέτωποι με ένα πιστωτικό γεγονός».

Τέλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «οδηγεί τους εταίρους μας σε υπερβολικές απαιτήσεις» και υπογράμμισε πως αυτός ο τραγέλαφος δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. «Αυτός ο τραγέλαφος δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αρκετά πια με τα παιχνίδια των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ. Η κλεψύδρα αδειάζει σε βάρος μας. Ο κ. Τσίπρας παίζει καθυστερήσεις, για άλλη μια φορά παίζει την τύχη της Ελλάδος στα ζάρια».

Όπως ανέφερε, η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει. «Δεν φοβόμαστε το βάρος της ευθύνης. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε γιατί οφείλουμε να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα».