Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα αποφευχθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και χαρακτήρισε μη παραγωγική την εμμονή σε πλεονάσματα της τάξης του 3,5%.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει όμως να χαλαρώσουμε το δημοσιονομικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Ρισκάρουμε την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων εάν συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική. Το να προσδέσουμε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για την επόμενη δεκαετία είναι αντιπαραγωγικό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας έστω και εμμέσως στις εκλογικές αναμετρήσεις που ξεκινούν στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα αλλά και στο παράδοξο ιδεολογικό πάντρεμα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που κυβερνούν την χώρα από το 2015:

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ανέβηκε στην εξουσία ένα λαϊκίστικο κόμμα το 2015. Στην Ευρώπη, ελπίζουμε ότι τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας θα διαχειριστούν την κατάσταση με ανανέωση. Θα προσεγγίσουν νέες κοινωνικές ομάδες και θα σχηματίσουν νέους συνασπισμούς. Τα λαϊκίστικα κόμματα εκμεταλλεύονται νέους θύλακες ψηφοφόρων. Στην Ελλάδα, ένα κόμμα της αριστεράς συγκυβερνά με ένα δεξιό κόμμα. Αυτό δείχνει ότι η ιδεολογία έχει εκλείψει».