Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια λογοκρισίας που σχετίζεται με τις καταγγελίες για την απόκρυψη του «πόθεν έσχες» της συζύγου του προέδρου της ΝΔ. «Η ΝΔ ζητά να μην προβάλλονται δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αφορούν το θέμα της απόκρυψης του «πόθεν έσχες» της συζύγου του κ. Μητσοτάκη», ενώ συμπλήρωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ευθέως τη δημόσια τηλεόραση για την αυτονόητη επιλογή της να προβάλει τις δηλώσεις αυτές.

«Σε πείσμα της τακτικής της ΝΔ, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαιτεί από τον πρόεδρό τις πειστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε πως είναι νομική υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη «λόγω των τριών διαφορετικών ιδιοτήτων του: του βουλευτή, του υπουργού και του αρχηγού κόμματος».

Παράλληλα, επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε χτες και για τα οποία η κυβέρνηση ζητεί απαντήσεις: «Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές; Πόσο κόστισε το ακίνητο το οποίο αγοράστηκε στο Παρίσι; Από που προήλθαν τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου; Είναι αληθές ότι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου ο οποίος κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ;».

Τέλος, έκανε λόγο για «τακτική συκοφαντιών και χυδαιολογίας της ΝΔ διά του ακροδεξιού κ. Γεωργιάδη» και υποστήριξε πως «η ΝΔ επιθυμεί ακόμη και την καταστροφή της χώρας, αρκεί αυτό να οδηγήσει στην παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος στην εξουσία».