Ο Μοσκοβισί την Τρίτη ζήτησε «υπευθυνότητα» από όλες τις πλευρές προκειμένου να υπάρξει θετική έκβαση στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ σημείωσε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας «είναι πολύ υψηλότερες από τις προβλέψεις μας». Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι το ζήτημα της αξιολόγησης δεν θα «κλειδώσει» στις 20 Φεβρουαρίου καθώς οι θεσμοί δεν θα έχουν αξιολογήσει την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Ο Μοσκοβισί, που έχει κάνει λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» για μια συμφωνία για την Ελλάδα, θα συναντηθεί νωρίς το πρωί (8:45) με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στις 11:00 με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών η Κομισιόν

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, προσπάθησε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών σχετικά με την επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα.  Ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι η επίσκεψη του δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών και δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» η ημερομηνία της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει». Αναφερόμενη στην ημερομηνία της επιστροφής των θεσμών, υποστήριξε «πως οι εργασίες συνεχίζονται προς το παρόν από τη βάση των θεσμών και πως δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα».