Σύμφωνα με δημοσίευμα της USA Today, έχουν δημοσιευτεί τουλάχιστον πέντε εσφαλμένες εκδόσεις των εκτελεστικών εντολών του Τραμπ. Οι δύο από αυτές, αφορούν αρχικό κείμενο που αναφέρεται σε λανθασμένες, ή ακόμα και ανύπαρκτες διατάξεις του νόμου. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις, διαπιστώνονται λιγότερο σοβαρές παραλείψεις, με ήσσονος σημασίας γραμματικές διαφορές, λέξεις που λείπουν ή λάθη στην αρίθμηση των παραγράφων, αποκαλύπτοντας τουλάχιστον προχειρότητα.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η επίσημη εκδοχή των εκτελεστικών εντολών για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες, περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη.
 
Σύμφωνα με την εντολή του Τραμπ, απαιτείται συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο για όλους όσους αναζητούν μία μη- μεταναστευτική βίζα, όπως προβλέπει ο νόμος περί Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης.
 
Ωστόσο, η έκδοση του Λευκού Οίκου αναφέρεται σε μια διάταξη που ορίζει μία «σωματική και ψυχική εξέταση», και όχι σε μια παραδοσιακή συνέντευξη.
 
Παράλληλα, το εκτελεστικό διάταγμα για τα ηθικά πρότυπα για τους υποψήφιους για την αμερικανική διοίκηση, αναφέρεται ορθά στην ισχύουσα νομοθεσία, στην επίσημη εκδοχή που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο. Στην έκδοση όμως του Λευκού Οίκου, γίνεται αναφορά στο «τμήμα 207 του τίτλου 28», τμήμα που δεν υπάρχει στον αμερικανικό κώδικα.
 
Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει πως οι εκτελεστικές εντολές του Τραμπ που κατατέθηκαν στο Ομοσπονδιακό Μητρώο περιέχουν την νομικά ορθή γλώσσα, αλλά συχνά δημοσιεύονται αρκετές ημέρες μετά από τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου.
 
Ωστόσο, η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου είναι αυτή με την οποία έρχεται πιο συχνά σε επαφή το ευρύ κοινό, σε αντίθεση με τα έγγραφα που κατατίθενται στο Μητρώο. Ένας εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Μητρώου δήλωσε πως οι εκδόσεις που κατατίθενται στο γραφείο του, είναι τα ακριβή κείμενα που υπογράφει ο Τραμπ.
 
«Δεν έχουμε ποτέ δικαίωμα να διορθώσουμε κάτι που υπογράφει ο πρόεδρος» εξηγεί ο Τζιμ Χέμπφιλ, ειδικός βοηθός του διευθυντή του Ομοσπονδιακού Μητρώου, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Αρχείου. «Από τη στιγμή που φέρει την υπογραφή του προέδρου, συνιστά νομικό έγγραφο που ποτέ δεν θα αλλάξει» συμπληρώνει.
 
Ο διευθυντής του Ιδρύματος Sunlight, Τζον Γουόντερλιχ, μιας ακομμάτιστης οργάνωσης διαφάνειας, δήλωσε πως οι διαφορές μεταξύ των εγγράφων του Ομοσπονδιακού Μητρώου και του Λευκού Οίκου, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης της διαδικασίας.
 
«Αυτές οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής δείχνουν πως ο Λευκός Οίκος του Τραμπ έχει ανάγκη να επανεξετάσει τη λεπτομερή εξέτασή τους, την υπογραφή και τη δημοσίευση των εκτελεστικών εντολών» δήλωσε ο Γουόντερλιχ.