«Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί» ανέφερε σε δήλωσή της, η Ν.Πελόζι. «Ο Σέσιονς δε μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα της Washington Post, κατά την ακρόασή του για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Τ.Σέσιονς δεν αποκάλυψε τις συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή, όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπήρξαν επαφές μεταξύ στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Σημειώνεται ότι αν τελικά παραιτηθεί και ο Τ. Σέσιονς μετά από τις παραπάνω κατηγορίες για επαφές με την Ρωσία, αυτή θα αποτελεί την δεύτερη παραίτηση στελέχους της κυβέρνησης Τραμπ για τον ίδιο λόγο. Λίγες βδομάδες πριν, την παραίτηση του υπέβαλε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε αναφορικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του N.Τραμπ