Η συνάντηση κράτησε μόλις 50 λεπτά και κατέληξε σε αδιέξοδο. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, μετά την ολοκλήρωσή της, υπήρξε διάσταση απόψεων στο θέμα των εργασιακών. Το υπουργείο Εργασίας επανέφερε στην συζήτηση όλο το πλαίσιο των προτάσεων του, που αναβαθμίζουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δίνουν πρωτεύουσα σημασία στον ρόλο των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών.

 
Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά επιμένει σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί για την επαναφορά των ευρωπαϊκών καλών πρακτικών στα εργασιακά. Όπως ανέφερε ωστόσο, το ΔΝΤ ήταν για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά αντίθετο σε οποιαδήποτε παρέμβαση αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στον καθορισμό των μισθών, ενώ η Κομισιόν δεν τοποθετήθηκε ιδιαίτερα ανοιχτά.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης της Κυριακής είναι ότι από την αρχή καταγράφηκε διαφωνία σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαπραγμάτευση σε λεπτομέρειες των ζητημάτων της εργασιακής ατζέντας.