Να μην δεχθεί να υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης, που θα χαράσσει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, απειλεί η Πολωνία, εάν το κείμενο δεν θίγει ζητήματα που η Βαρσοβία θεωρεί σημαντικά, σύμφωνα με την πρωθυπουργό, Μπεάτα Σίντλο.
«Απειλεί» να μην υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης η Βαρσοβία
Να μην δεχθεί να υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης, που θα χαράσσει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, απειλεί η Πολωνία, εάν το κείμενο δεν θίγει ζητήματα που η Βαρσοβία θεωρεί σημαντικά, σύμφωνα με την πρωθυπουργό, Μπεάτα Σίντλο.
Nikos Libertas / SOOC
Το σχέδιο της διακήρυξης αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εργασθούν για μία Ενωση που προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, συνοχή και σύγκλιση, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ποικιλία των κοινωνικών μοντέλων και τον ρόλο κλειδί των κοινωνικών εταίρων. «Εάν η διακήρυξη δεν περιλαμβάνει τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την Πολωνία, δεν θα την αποδεχθούμε», δήλωσε η Μπ.Σίντλο στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN.
«Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης , η υπεράσπιση μίας στενής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κυβερνήσεων και οι κανόνες της ενιαίας αγοράς που δεν μπορεί να διαιρούν αλλά να ενώνουν, αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που πρέπει να περιλαμβάνονται στην διακήρυξη, διευκρίνισε η Μ.Σίντλο.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο ηγέτης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, προειδοποίησε ότι η Βαρσοβία θα δώσει σκληρή μάχη στη σύνοδο κορυφής της Ρώμης και δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
Σχολίασε
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού