Δύο συγκεντρώσεις δασκάλων και καθηγητών έγιναν Τετάρτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Ο στόχος είναι όπως αναφέρουν, η ανάδειξη του «τεράστιου ζητήματος των μόνιμων διορισμών». Η τρίωρη στάση εργασίας αφορά τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου ενώ στη μία το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις.

Ο πρόεδρος της διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Θανάσης Κικίνης, δήλωσε ότι στη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς δεν είχαν τα αποτελέσματα που περίμεναν και υπογράμμισε πως χρειάζονται διορισμοί στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Συναντηθήκαμε η πρόεδρος της ΟΛΜΕ και εγώ ως πρόεδρος της ΔΟΕ  με τον πρόεδρο της Βουλής, κύριο Νίκο Βούτση και τον κύριο Μικέλη. Παρέλαβαν το κείμενο της ΟΛΜΕ και τρία δικά μας κείμενα με το σύνολο των αιτημάτων μας για την παιδεία και δεσμεύτηκαν πως θα τα μεταφέρουν στην πολιτική ηγεσία. Εμείς δεν πιστεύουμε πως λύνεται έτσι, θεωρούμε ότι χρειάζεται πρωτοβουλία όλων των βουλευτών για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε διορισμούς».