Η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της συγκυβέρνησης «για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας» αναφέρεται στην περίοδο 1997-2014.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα διεξαχθεί ψηφοφορία και θα ληφθεί απόφαση για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής.

ΚΚΕ: Να επεκταθεί η διερεύνηση στην Εξεταστική για την Υγεία μέχρι σήμερα 

Το Κομουνιστικό Κόμμα διεκδικεί να επεκταθεί χωρίς χρονικούς περιορισμούς η έρευνα μέχρι και σήμερα, για όλους τους παράγοντες στην υγεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση περιορίζει τα θέματα όσο και τον χρόνο διερεύνησης πιθανών σκανδάλων και επιδιώκει να συγκαλύψει την κατάσταση των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, το γεγονός ότι η υγεία γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό, ότι η κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων παραμένει στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα και η κρατική επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ είναι μειωμένη κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τονίζοντας ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί και αυτή τον στόχο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, οι βουλευτές του ΚΚΕ προσθέτουν ότι με την τακτική της, επιδιώκει να συγκαλύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες – για αυτό και περιορίζει την όποια έρευνα γίνει στο διάστημα από το 1997 μέχρι το 2014, «ενώ η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα λαϊκά στρώματα, όχι μόνον συνεχίζεται και σήμερα, αλλά και επιδεινώνεται, παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες» .

Εξάλλου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής, σε μια στιγμή που ετοιμάζει ένα καινούργιο μπαράζ βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο.

«Επιδιώκει έτσι, μέσα από την συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών, να καλλιεργήσει τον αποπροσανατολισμό μέσα στο λαό, αντιγράφοντας τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων», υπογραμμίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και συμπληρώνει πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζονται, δεν πρόκειται να λυθεί με τις Εξεταστικές Επιτροπές, όπως δείχνει και η πείρα του παρελθόντος.

Εξηγώντας την στάση του κόμματος για συμμετοχή στην συγκρότηση της επιτροπής, οι βουλευτές υπογραμμίζουν πως παρά την αρνητική αυτή πείρα, το ΚΚΕ διεκδικεί η έρευνα να διευρυνθεί συνολικά για όλους τους παράγοντες που διαμορφώνουν την επικίνδυνη κατάσταση στον χώρο της υγείας και χωρίς χρονικούς περιορισμούς – δηλαδή μέχρι σήμερα.

«Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Το ζήτημα της δημόσιας υγείας-πρόνοιας, πρέπει να τεθεί ακόμη πιο αποφασιστικά στο κέντρο της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», καταλήγει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της.