Πρόσθεσε ότι εκείνο που διαμηνύει η ΝΔ στην κυβέρνηση είναι να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, ώστε να σταματήσει η περαιτέρω αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας και ότι «αν δεν μπορεί να το πράξει οφείλει να παραιτηθεί ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την επόμενη κυβέρνηση».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο συναινετικής πορείας, μετεκλογικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη συγκεκριμένη ηγεσία του είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε επίπεδο διακυβέρνησης τουλάχιστον», αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το πεδίο πολιτικής συνεννόησης σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας.
Επίσης ο κ. Δένδιας τάσσεται υπέρ της διατήρησης ανοιχτού πεδίου για μετεκλογική συνεργασία μεταξύ των «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση, ακόμα και αν η ΝΔ κερδίσει στις εκλογές την αυτοδυναμία».
Σε ό,τι αφορά στο θέμα των «κόκκινων δανείων» που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκλεισε από το 2014, είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών τότε, «όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας αλλά και σε επίπεδο γραφειοκρατίας δεν συμφώνησε στη συνολική λύση» που ο κ. Δένδιας είχε προτείνει ως υπουργός Ανάπτυξης, και η οποία λύση θα αφορούσε τόσο τις οφειλές προς τις Τράπεζες, όσο και τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
«Τη μεγαλύτερη ευθύνη βέβαια φέρει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία ως αντιπολίτευση υποσχόταν “σεισάχθεια” και για πάνω από δύο χρόνια δεν έπραξε το παραμικρό. Το αποτέλεσμα: τα κόκκινα δάνεια εκτινάχθηκαν από τα 70 δισ. στα 120 δισ. ευρώ» πρόσθεσε ο Δένδιας.
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθεια ανανέωσης, κυρίως σε ιδέες και μεθόδους, επισημαίνοντας ότι «πρέπει τα στελέχη μας να αποφεύγουν τον πειρασμό της αντιγραφής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας ταιριάζουν ο λαϊκισμός και οι ύβρεις. Είμαστε η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πρέπει να παραμείνουμε η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης».