Σύμφωνα με τον Σουλτς, οι δεσμεύσεις της Ελλάδας παραμένουν και τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 7ης Απριλίου θα πρέπει να τηρηθούν. «Περιμένω ότι οι συμφωνίες που έκλεισαν στο Eurogroup θα καταστήσουν εφικτή την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Για να συμβεί αυτό, πρέπει όλοι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα».

Υπαναχωρεί για την έκδοση ευρωομολόγων

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σουλτς υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ανάγκης ευρωομολόγων (Eurobonds) και τόνισε ότι η όποια απόφαση για το ελληνικό ζήτημα επιτυγχάνεται μετά «από συνεννόηση και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων», δείχνοντας πως δεν είναι πρόθυμος να παρεκκλίνει της γραμμής αυτής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια που διαχειρίζεται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αρκούν για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των χωρών που βρίσκονται σε κρίση, ενώ στάθηκε στο ότι η Γερμανία συμμετέχει στον Μηχανισμό με ποσοστό 27%.

Προέχουν οι μεταρρυθμίσεις

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ρίχνοντας το μπαλάκι στην Αθήνα. «Το ζήτημα πώς θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πώς θα γίνει βιώσιμη η ανάπτυξη της οικονομίας της εξαρτάται από τον βαθμό που θα υλοποιηθούν τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην Ελλάδα».