Μιλώντας στην aftodioikisi.gr o Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα όρια θητείας των αιρετών σημειώνοντας ότι «είναι μέσα στη σκέψη μας η καθιέρωση θητειών, το ερώτημα που έχουμε αφήσει για την ώρα, δεν έχουμε καταλήξει αν η θητεία αυτή θα είναι πενταετία η αν θα ξαναγυρίσουμε στα τέσσερα χρόνια, αυτό θα καθορίσει ίσως και τον αριθμό των θητειών. Να είναι δύο αν είναι πενταετία, να είναι τρεις αν είναι τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, αναφορικά με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπεριέχει και στοιχεία πλειοψηφικού προκειμένου να επιτευχθεί η περίφημη κυβερνησιμότητα. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για σκέψεις, ενός συνδυασμού που λαμβάνει άνω του 45% στον α΄ γύρο να μπορεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των δημοτικών ή περιφερειακών συμβούλων ή, κατ’ επέκταση ο πρώτος συνδυασμός να λαμβάνει μία μικρή πριμοδότηση στον αριθμό των συμβούλων του.
 
Για το θέμα του χωροταξικού σημείωσε κατηγορηματικά  ότι ο κανόνας είναι ότι «δεν υπάρχει στην ατζέντα θέμα αλλαγής των ορίων των δήμων» παρά μόνο ως εξαίρεση. Παρότι δεν θέλει να δεσμευθεί σχετικά με τον αριθμό των δήμων που θα αλλάξουν όρια κάνει λόγο για «κάποιες εξόφθαλμες περιπτώσεις», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ορισμένες από τους νησιωτικούς δήμους όπως η Λέσβος, η Κέρκυρα η Κεφαλονιά κλπ.

Ως προς την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Π. Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι «θέλουμε να δούμε ποια θα είναι η μορφή της Αποκεντρωμένης παρουσίας του κράτους», προσθετοντας με έμφαση ότι «δεν θα θιχτούν θέσεις εργασίας αλλά και το εργασιακό καθεστώς που υπάρχει σήμερα».

Όσο για το πότε θα καταθέσει τις τελικές θέσεις του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει τον Ιούνιο, προσθέτοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή πριν τις διακοπές του καλοκαιριού ή το αργότερο το Σεπτέμβριο.
 

Τέλος, αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο προαναγγέλλοντας ότι πιθανότατα η συζήτησή του θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται όλες οι διατάξεις που έχουν δημοσιονομικό κόστος, όπως για τις αντιμισθίες περισσότερων αντιδημάρχων, τις αποζημιώσεις δημοτικών συμβούλων ή άλλες για τους εργαζόμενους (ΜΑΠ, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας), καθώς, όπως επισήμανε, «οι δαπάνες τους καλύπτονται από τους προϋπολογισμούς των δήμων και τα ανταποδοτικά και άρα σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα δημοσιονομικής επιβάρυνσης».