Μιλώντας από το βήμα της τελετής των εγκαινίων του Διεθνούς Εκθεσιακού Γεγονότος Φρούτων και Λαχανικών «Freskon» στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι από την 23η Μαϊου η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, καθώς στο Eurogroup της 22ης Μαΐου θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει πριν ξεκαθαρίσει η διαδικασία αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους. «Μην περιμένετε εφαρμογή μέτρων πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα, κάλεσε όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα να συνταχθούν με την προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα, τους παρότρυνε «να είναι μαζί μας. Όλοι μαζί, για τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου, που σημαίνει ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση».