Μιλώντας από την Κέρκυρα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε ότι η θέση του Μητσοτάκη οφείλεται σε πλεόνασμα ημιμάθειας. «Ο μόνος που φαίνεται να μην έχει καταλάβει ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε, είναι δυστυχώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζεται από ένα πλεόνασμα ημιμάθειας. Διότι κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει με διαφορετικό τρόπο τη θέση του».

«Ηρωική η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης»

Αναφερόμενος στη θέση του προέδρου της ΝΔ για να δοθεί ένα μέρος του πλεονάσματος του 2016 προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, τους παιδικούς σταθμούς, υποστήριξε ότι με τη στάση του εκτίθεται και δεν αναγνωρίζει την ηρωική διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση.

«Είναι ο ίδιος που καταψήφισε το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους από το πλεόνασμα του 2016. Είναι ο ίδιος που τα συγκεκριμένα θετικά μέτρα, τα λεγόμενα αντίμετρα για μετά το 2019, ύστερα από την ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, λέει πως δεν θα τα ψηφίσει. Και δείχνει και ημιμαθής διότι δεν γνωρίζει, δεν του το είπε προφανώς ο κ. Σαμαράς όταν του παραχώρησε την αρχηγία του κόμματος του, ότι οι δαπάνες κάθε χρονιάς προσδιορίζουν το πρωτογενές αποτέλεσμα, πλεόνασμα ή έλλειμμα εκείνης της χρονιάς και δεν μπορούν να αφορούν την παρελθούσα».

«Οι δανειστές ευθύνονται για την καθυστέρηση»

Σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση, υποστήριξε πως «ουσιαστικά η πολύμηνη υπόθεση της δεύτερης αξιολόγησης έχει ολοκληρωθεί» και τώρα πλέον «διαμορφώνεται ένα σταθερό και σαφές έδαφος πάνω στο οποίο υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εκδηλωθούν σαφή δείγματα μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα, με νέες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές και κυρίως με νέα πια αισιόδοξη μάτια».

Δήλωσε ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να έχει κλείσει πριν τα Χριστούγεννα, αλλά υπήρξαν «σκοπιμότητες που σχετίζονται με διαφορετικές προσεγγίσεις, με διαφορετικές οπτικές εκ μέρους των δανειστών μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ