Όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου προέταξε το ζήτημα περί εγκατάστασης επιτρόπου στην Ελλάδα υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος ως πρωθυπουργός στις 26 και 27 Οκτωβρίου για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε στους επικεφαλής της τρόικας τα σαφέστατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό, ενώ οι επικεφαλής της τρόικας τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Επιπλέον τόνισε στους επικεφαλής της τρόικας ότι το ΠαΣοΚ θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στην αθέτηση των συμφωνιών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, όχι μόνο επειδή το κλίμα επιβαρύνεται, αλλά και γιατί η χώρα πρέπει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την αξιοπρέπειά της και την ισότιμη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στα εργασιακά θέματα, καθώς και σε θέματα επικουρικών συντάξεων και επανακεφαλαιοποίησης τραπεζών μετά το PSI.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της τρόικας επανέλαβαν την ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας, την οποία συνδέουν και με επαναθεώρηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.