Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ο Κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της «απελευθέρωσης πόρων» μέσω εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. «Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; Χιλιάδες. Αν αυτή η υπηρεσία εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν άνθρωποι και πόροι. Εμείς έχουμε δεσμευτεί στην πολιτική πέντε προς έναν, αλλά ο ένας που προσλαμβάνεται θα πρέπει να είναι χρήσιμος».

Κυβερνητικές πηγές απάντησαν στα λεγόμενα του, υπογραμμίζοντας πως ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς ενδοιασμούς και δεσμεύθηκε για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο προς όφελος των συμφερόντων που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα κρατικά ταμεία με τις αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες. Όπως επισημαίνουν, δεν θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές.

«Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες!

Δεσμεύθηκε για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο προς όφελος των συμφερόντων που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα κρατικά ταμεία με τις αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες. Για την υλοποίηση δηλαδή του αρρωστημένου του ονείρου για πολιτική σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για το λαό και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές». 


«Τι να πει ο Τσίπρας στους δημοσίους υπαλλήλους;»

Απαντώντας στην επίθεση του Μαξίμου, η ΝΔ τονίζει πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να συνομιλεί με τους δημοσίους υπαλλήλους, μετά τα μέτρα που έχει πάρει εναντίον τους.

«Τι μπορεί άραγε να πει ο κ. Τσίπρας στους δημοσίους υπαλλήλους σήμερα; Ότι τους κόβει ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου; Ότι κόβει από τους συνταξιούχους κατά μέσο όρο δυο συντάξεις; Ότι παίζει με τη ζωή των συμβασιούχων που τους κορόιδευε ότι θα τους μονιμοποιήσει; Ότι τους βλέπει όλους ως εκλογική πελατεία. Δύσκολο να καταφέρει να συνομιλήσει πια μαζί τους».