Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρθηκε στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «αποτελεί συμβολικά και ουσιαστικά την εκκίνηση μιας διαδρομής που περιέχει ανάπτυξη, εργασία και πρόοδο για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι με αυτήν την συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια.

«Αυτό που περιγράφεται ως αποδόμηση της οικονομίας της Ελλάδας είναι ανύπαρκτο για τα δύο τελευταία χρόνια» υποστήριξε ο Σ. Φάμελλος προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα άγχος στο σύστημα να μην πετύχει αυτή η κυβέρνηση».


Όπως τόνισε, «το τελευταίο εξάμηνο έχουν εκδοθεί 300 υπουργικές αποφάσεις για επενδύσεις και άδειες έργων και υποδομών» και τόνισε ότι «αυτά που βγαίνουν προς τα έξω είναι μόνο επικοινωνία και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της χώρας και ο δείκτης εμπορικών συναλλαγών της χώρας είναι θετικοί, όπως ήταν και το 2016».
«Το 2016 δεν ήταν χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα, ήταν η πρώτη χρόνια που η χώρα ήταν σε θετικούς ρυθμούς και δημοσιονομικά και παραγωγικά» επανέλαβε.
 
Παράλληλα, απάντησε στις ερωτήσεις περί ξεπουλήματος των πάντων τονίζοντας ότι «αν είχαμε σκοπό να ξεπουλήσουμε τα πάντα δεν θα είχε διάρκεια ζωής το υπερταμείο 99 χρόνια» επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση και τα έσοδα.

«Με ποιον διαπραγματευόμαστε για τα δάνεια;» αναρωτήθηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και απάντησε «Διαπραγματευόμαστε με το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης που έχει την πλειοψηφία των υπουργείων Οικονομικών με επικεφαλής τον κ. Βέμπερς στο Ευρωκοινοβούλιο που είναι στην ίδια ομάδα με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αδ. Γεωργιάδη. Εμείς διαμορφώνουμε συσχετισμούς για να έχουμε συμμαχίες υπέρ της χώρας στην Ευρώπη.»
 

Τέλος ο Σ. Φάμελλος ανέφερε ότι απαιτούνται τομές και στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημοκρατίας. Στην κατεύθυνση αυτή η συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την συμμετοχή της κοινωνίας και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των βασικών αγαθών όπου του νερού και της ενέργειας. Επιπλέον θα πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας.