Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Μοσκοβισί, το ζητούμενο για τους εταίρους της Ελλάδας είναι να καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία για να ανοίξει ένα «αισιόδοξο» κεφάλαιο για τη χώρα. «Τώρα χρειαζόμαστε όλους τους εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία. Είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση από το κοινοβούλιο την Πέμπτη και με δεδομένη την αντίδραση που συνάντησε, ο Μοσκοβισί αναγνώρισε την προσπάθεια της κυβέρνησης. «Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις που μας φέρνουν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, χαιρέτησε την ψήφιση των μέτρων από την κυβέρνηση και έκανε λόγο για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας».