Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο voria.gr, ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την εξουσία, θα τηρήσει στο ακέραιο τα όσα υποστηρίζει και θα «τολμήσει» διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδυτών και το άνοιγμα θέσεων εργασίας.

«Θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε ό,τι λέμε. Θα τολμήσουμε αμέσως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο Κράτος και την οικονομία, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και να υπάρξουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Πέρα, λοιπόν, από τη μείωση των φόρων – τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος – οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές».

«Η κυβέρνηση κοροϊδεύει την κοινωνία»

Υπογράμμισε πως τα λεγόμενα αντίμετρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία για τον ελληνικό λαό και αποτελούν άλλοθι για τους βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα, καθώς τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα δεν γίνεται να συμβαδίσουν με τα μέτρα ανακούφισης που έχει προανήγγειλε η κυβέρνηση.

«Πρόκειται για κοροϊδία. Έως πρόσφατα, όμως, οι ίδιοι – και όχι μόνο – έλεγαν ότι μια χώρα που βγαίνει από κρίση δεν μπορεί να παράγει υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για πολλά χρόνια. Πως, λοιπόν, θα έχουμε πλεονάσματα 5,5% και πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα; Είναι επομένως ψευτοαντίμετρα, είναι φερετζές για να καλύψουν τα σκληρά, τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, για να έχουν ένα άλλοθι οι βουλευτές τους, την ώρα που χτυπούν ανελέητα και κυνικά τους πιο αδύναμους».


«Δεν αντέχει την αλήθεια ο Τσίπρας».

Αναφερόμενος στον Α. Τσίπρα δήλωσε πως δεν αντέχει να ακούει την αλήθεια, έχοντας φέρει δύο μνημόνια σε δύο χρόνια και επανέλαβε πως την Πέμπτη ήταν ξεκάθαρο ότι ψηφίστηκε νέο μνημόνιο, που δεσμεύει τη χώρα πέρα από την προβλεπόμενη συμφωνία για το 2018.

«Ξέρουμε όλοι οι Έλληνες ότι το τρίτο μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ξέρουμε – επίσης όλοι – ότι τα πιο σκληρά από τα μέτρα που ψήφισαν την περασμένη Πέμπτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους -και αναφέρομαι κυρίως στις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου -θα εφαρμοστούν το 2018, 2019, 2020 και 2021. Ξέρουμε, επίσης, ότι μια σειρά από τα μέτρα που ψήφισαν τώρα, δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Και ρωτώ: Όταν έχουμε μέτρα που η εφαρμογή τους ξεκινά μετά το 2018, μετά το τρίτο μνημόνιο, και όταν τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, τι είναι; Έχουμε ή δεν έχουμε ένα νέο μνημόνιο; Και, μάλιστα, χωρίς χρηματοδότηση για τη χώρα. Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει να ακούει την αλήθεια, ότι είναι ο πρωθυπουργός που, σε δύο χρόνια, ψήφισε δύο μνημόνια».